Turismo Llíria

L’Ajuntament de Llíria i la Parròquia de l’Assumpció signen un nou conveni per a l’ús de l’església de la Sang

L’ACORD, QUE TINDRÀ UNA VIGÈNCIA DE 50 ANYS, INCLOU TAMBÉ ELS TEMPLES DEL BON PASTOR I DE LA MARE DE DÉU

L’alcalde Joanma Miguel i el rector de l’Assumpció de Nostra Senyora de Llíria Vicente Cerezo, en representació de l’Arquebisbat de València, han signat hui el nou conveni per a l’ús i règim de visites de l’església de la Sang. L’acord tindrà una vigència de 50 anys.

L’anterior conveni datava de l’any 2004 amb motiu de la reobertura de l’edifici religiós, declarat Monument Nacional al 1919, després del procés de rehabilitació d’este. Entre altres novetats, el present concert inclou també la regulació de l’ús dels temples del Bon Pastor i de la Mare de Déu, tots ells situats en la Vila Vella i amb un important interés artístic i turístic.

El primer edil, Joanma Miguel, ha destacat que el nou acord “resulta beneficiós per a totes dues parts, però especialment per a la conservació i promoció del patrimoni històric de la nostra ciutat, perquè adquireix una sèrie de compromisos encaminats a potenciar l’oferta cultural de Llíria”.

L’Ajuntament de la capital del Camp de Túria podrà continuar realitzant en el temple les activitats culturals i visites turístiques que organitza habitualment, respectant sempre les tradicions celebracions religioses que es duen a terme en este.

D’altra banda, el Consistori es compromet a sol·licitar el 1,5% Cultural al Ministeri per a finalitzar la segona fase d’urbanització de l’entorn de l’edifici; redactar els plans directors de les esglésies de la Sang, el Bon Pastor i la Mare de Déu, així com sol·licitar les subvencions necessàries per al seu manteniment; i realitzar les inversions que contribuïsquen a dignificar l’entorn urbà exterior dels tres temples.

Una comissió de seguiment formada per representants de l’Ajuntament i de la Parròquia de l’Assumpció, amb una presidència rotatòria de totes dues parts, coordinarà la deguda aplicació de l’acord i el compliment de les seues estipulacions.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.