Turismo Llíria

Turisme Llíria presenta una nova edició del “ema, Early Music of Edeta”

EL FESTIVAL DE PATRIMONI HISTÒRIC I MÚSICA ANTIGA SE CELEBRARÀ DEL 21 Al 26 DE MARÇ

L’església de la Sang acollirà la programació de concerts de la cinquena edició del Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria “ema 2023”. Aquest esdeveniment s’emmarca dins del conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana a través de la marca turístic-cultural “MediterranewMusix”. A més, aquesta edició compta amb la col·laboració del MAG, Festival de Música Antiga de Granada, dins de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO.

La programació de l’ema 2023 es presentarà el 21 de març, Dia Europeu de la Música Antiga, en el Espai Turisme Llíria, pel tècnic de Turisme, Vicent Sesé, juntament amb el llibre “Instruments per a trovar i dansar a la Llíria del segle XIII” del músic Jota Martínez i amb la participació de Mara Aranda, directora del Centre Internacional de Música Medieval, i de José María Nácher, de la Universitat de València.

Els concerts del festival es realitzaran el cap de setmana del 24 al 26 de març. El divendres i el dissabte a les 19.00 hores, i el diumenge a les 12.00 hores, a l’església de la Sang (Monument Nacional i  BIC). Amb el subtítol de “The Chronologial Music Experience”, Turisme Llíria ha elaborat una cuidada programació que va des de la música medieval a la barroca passant per la renaixentista. Les entrades per a aquestes actuacions es poden adquirir en l’App i web municipal.

El divendres 24 actuarà la formació de Granada  ACG, A  Cor Gentil, amb un repertori medieval dedicat a la figura de María present en les tres principals religions monoteistes i que li dona nom a l’auditori, església de Santa María com era coneguda originalment la Sang.  ACG està formada per la  liriana Júlia Chiner, la valenciana *Elma Sambeat, el marroquí Aziz *Samsaoui i l’iranià  Kaveh  Savanian.

El dissabte 25 serà l’actuació de la Regalada, formació inspirada en els ministrers renaixentistes i antecessora de les bandes de música contemporànies. La Regalada és un grup format pel Liriano Juan Carlos Igea, els valencians  Onofre  Serer, Ricard Casañ, Juan Bautista Abad, Manuel Arnedo, Guillermo Ferrando i Israel García, el murcià César Navarro i l’andalús Vicente  Alcaide.

L’ema es tancarà amb el directe de l’agrupació  edetana  Harmonie  Ensemble, que en aquesta ocasió interpretarà obres del compositor alemany del barroc  Johann Sebastian Bach i comptarà amb la participació de solistes internacionals com per exemple el director cubà especialitzat en el barroc Alexis Aguado i la soprano georgiana  Ilona  Mataradze, i de solistes nacionals com per exemple la flautista Gemma  Goday.

L’edil de Turisme, Paco García, ha assenyalat “la singularitat d’aquest festival temàtic que fa un recorregut musical per les diferents èpoques del patrimoni històric de Llíria”. A més, “aquesta edició inclou una conferència divulgativa amb la presentació del llibre que explica la recuperació i construcció dels instruments antics trobats en les pintures del cassetonat de l’església de la Sang”, ha afegit el regidor.

Doble Quintet Llíria City Of  Music
D’altra banda, Paco García ha volgut destacar, dins de la programació de l’àrea, l’actuació del Ensemble Doble Quintet “Llíria  City  of  Music”, que es realitzarà el divendres 31 de març a les 19.00 hores en el Conservatori de Música de Llíria, on estrenarà el repertori que portarà posteriorment el pròxim estiu a terres franceses i coreanes. Aquesta agrupació està íntegrament formada per músics de les dues societats musicals de la localitat i dirigit pel prestigiós mestre internacional José Miguel Rodilla.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.