Turismo Llíria

Turisme Llíria presenta la 4ª edició del “eMe, Early Music of Edeta”

EL FESTIVAL DE PATRIMONI HISTÒRIC I MÚSICA ANTIGA DE LLÍRIA SE CELEBRARÀ DEL 25 Al 27 DE MARÇ

Turisme Llíria ha presentat hui la 4a edició del “eMe, Early Music of Edeta. Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria”. L’Ajuntament de Llíria promou aquest esdeveniment dins de la seua pertinença a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO i a través de la marca turístic-musical MediterranewMusix que s’engloba en el conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana.

L’eMe 2022 commemora el Dia Europeu de la Música Antiga, 21 de març, amb una programació de concerts que se celebraran del 25 al 27 de març.

L’edil de Turisme, Paco García, ha volgut destacar que aquesta quarta edició del festival, “que vol servir també per a demanar la pau a Ucraïna, estarà dedicada a la ciutat ucraïnesa de Khàrkiv, també Ciutat de la Música de la UNESCO, que ha sigut bombardejada en el conflicte bèl·lic, i els músics i els creadors del qual han patit moltes baixes i les infraestructures musicals de les quals i artístiques han sigut devastades”.

D’altra banda, “l’eMe compta amb la col·laboració d’una altra ciutat de la Xarxa UNESCO. L’espanyola de Sevilla aportarà l’agrupació musical Accademia del Piacere, una de les formacions de música barroca més prestigioses del món i que oferirà l’espectacle titulat ‘Les Violes de Nord i Sud’, ha explicat el regidor.

Aquest grup compta amb la direcció del violoncel·lista sirià Fahmi Alqhai que és, al seu torn, director d’un dels festivals de música antiga més prestigiosos del món, el FeMÂS de Sevilla. Aquest concert, previst per al diumenge 27 de març, a les 20.00 hores, compta amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Llíria i de l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana.

El “Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria” tindrà com a escenari l’església de la Sang, espectacular temple d’arquitectura gòtica del segle XIII, declarat Monument Nacional. L’esdeveniment s’inaugurarà el divendres 25 de març, a les 20.00 hores, amb l’actuació “Traços de Ministrers” de Ministrers de Marsias. Aquesta prestigiosa agrupació musical especialitzada en músiques del Renaixement, compte, entre les seues files, amb el músic nascut a Llíria Simeó Galduf, un dels millors trombonistes d’Espanya. Aquest concert compta amb el suport de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i la Música del Govern d’Espanya.

El cicle de concerts continuarà el dissabte 26 de març, a les 22.00 hores, amb el directe de l’agrupació madrilenya Ensemble Musicantes, un quartet especialitzat en músiques medievals que presentarà el programa “Els Colors de l’Edat mitjana” a través del qual faran un repàs de les músiques practicades en la península ibèrica en l’Edat mitjana de tradició cristiana, musulmana i fesol. D’aquesta manera, “es posarà en valor el cassetonat gòtic-mudèjar que cobreix l’església on es realitzen els concerts. Estem parlant d’una obra artística d’incalculable valor on apareixen retratats trobadors i joglars interpretant músiques coetànies a les quals sonaran aqueixa nit”, ha assenyalat Paco García.

Les entrades per a assistir a l “eMe, Early Music of Edeta. Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria” 2022 es poden adquirir, al preu de 3 euros, en l’App Llíria i en la web municipal.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.