Turismo Llíria

Itineraris turísticoculturals

  1. Home
  2. Ruta dels museus

Ruta dels museus

MALL MUSEU ARQUEOLÒGIC DE LLÍRIA

Edifici contemporani construït en el lloc on s’ubicava l’antiga alcassaba islàmica i el castell cristià medieval.
La visita suposa un viatge cronològic a través de la història de Llíria.

Té una sala de cultura ibèrica que exposa peces de ceràmica figurativa de l’antiga Edeta. Disposa d’un corredor epigràfic amb inscripcions romanes de caràcter honorífic i funerari i dues sales de cultura romana on s’exposa una mostra d’un tresor de 6.000 denaris de plata d’època imperial, una col·lecció de pintures anomenada “Lliçó per a una celebració”, una recreació d’un thermopolium romà i la maqueta del Temple i les Termes romanes de Mura. Posseeix una sala de cultura medieval on destaquen les taules policromades gòtiques de l’església de la Sang, les peces de ceràmica de Paterna de segle XV i un conjunt litúrgic medieval original de l’església de la Sang.

MALL
  • Durada de l’activitat: una hora.
  • Recomanable per a xiquets, joves, adults i majors.
  • Visita lliure o guiada amb la possibilitat de participar en “Menudes històries, Miquelet l’arqueòleg articulat”.

MUSEU SILVESTRE D'EDETA

Museu Silvestre d'Edeta
  • Durada: 45 minuts.
  • Recomanable per a xiquets, joves, adults i majors.
  • Visita lliure.

Museu instal·lat a l’edifici de Ca la Vila Vella (segle XV) i que està dedicat a la vida i obra del fill predilecte de Llíria Manuel Silvestre, un dels escultors valencians de segle XX més reconeguts internacionalment.

El museu disposa d’un espai on es projecta un audiovisual sobre la biografia de l’escultor explicada en primera persona, la seua obra i les seues tècniques creatives, un espai didàctic on es recrea el taller de l’artista i un espai museístic on s’exposa una bona part dels seus peces d’escultura i dibuix.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.