Turismo Llíria

Natura i paisatge

  1. Home
  2. Parc de Sant Vicent

Parc de Sant Vicent

Escassament a tres quilòmetres del nucli urbà de Llíria es troba la font de Sant Vicent. Per a arribar-hi, hi ha dues possibilitats: una senda per a recórrer-la a peu o amb bicicleta que comença al final del carrer del Pla de l’Arc i que segueix el recorregut de la séquia Major o bé accedir amb cotxe o bus per la carretera CV-25 Llíria-Sogorb.

El paratge és un frondós bosc botànicament molt ric on es barregen espècies diferents. Hi ha oms, acàcies, xops, eucaliptus, plataners, salzes, xiprers i pins. Més lluny de la font, hi ha de garroferes i oliveres centenàries. Hi cal destacar la fauna aquàtica, composta bàsicament per peixos, sobretot tenques, i aus aquàtiques, ànecs de diferents espècies; entre els arbres destaca la presència d’esquirols i coloms.

Turisme Llíria - Parc de Sant Vicent
Parc de Sant Vicent
Turisme Llíria - Parc de Sant Vicent
Parc de Sant Vicent

En arribar al parc el visitant sent la tranquil·litat i l’encant d’aquest paratge ple d’història i tradició. Els romans van erigir ací un temple dedicat a les nimfes, deesses de l’aigua, i al segle XVIII els cristians hi van construir una ermita dedicada a sant Vicent Ferrer.

Diu la tradició que prop d’una olivera situada entre l’ermita i la font, el frare dominic Vicent Ferrer l’any 1410 en pronunciar aquestes paraules «creixerà i minvarà, però per a beure mai en faltarà», va fer brollar l’aigua de la font que estava seca.

En l’actualitat el parc està equipat amb zona de pícnic, on es pot passar un dia inoblidable esmorzant, dinant o sopant. També compta amb una zona d’esplai per a xiquets, una zona esportiva i gimnàstica per a gent major i una via accessible per a discapacitats.

Parc de Sant Vicent - Turisme Llíria
Parc de Sant Vicent
Parc de Sant Vicent - Turisme Llíria
Ermita de Sant Vicent
Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.