Turismo Llíria

Natura i paisatge

  1. Home
  2. Muntanya de la Concòrdia

Muntanya de la Concòrdia

La Concòrdia es troba a 15 km de l’nucli urbà de Llíria en direcció a Alcublas i és una de les millors zones de la comarca del Camp de Túria per a la pràctica de l’senderisme i del turisme eqüestre. El paratge compta amb quatre sendes de xicotet recorregut i una ruta eqüestre, homologades i senyalitzades.
És un lloc ideal per a fer esport i gaudir de la natura i passar un matí o fins i tot un dia complet.

Es tracta d’un sistema muntanyós que pertany al Parc Natural de la Serra Calderona (primers contraforts del sistema Ibèric). Presenta una biodiversitat molt rica a base d’una vegetació característica del clima mediterrani: alzines, pinedes i matolls de romaní, bruc i llentiscle.
De la fauna, en destaquen els mamífers com ara senglars, raboses, conills i llebres; rèptils com ara fardatxos i serps, i aus com ara àguiles, falcons, mussols, perdius i guatles.
Recórrer aquesta partida rural, la més gran del terme municipal de Llíria, a més d’un viatge per la naturalesa, suposa un viatge per la història, ja que els ibers van habitar el paratge. El Castellet de Bernabé ens mostra in-situ la forna de vida d’un poblat iber dependent de l’antiga Edeta. Més a prop de l’actualitat, el paratge ens ofereix excel·lents mostres d’arquitectura rural com ara el Mas dels Frares, la Casa de Camp i el Mas del Jutge i d’aldees com ara les Bodegues de la Casa de Camp, a més de corrals, alqueries i aljubs.

Senders de la Concòrdia - Turisme Lliria
Senders de la Concòrdia
Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.