Turismo Llíria

Rutes eqüestres

  1. Home
  2. Ruta eqüestre
  3. Llíria-Muntanyes de la Concòrdia

Llíria-Muntanyes de la Concòrdia

L’itinerari eqüestre IE-005 Llíria-Muntanyes de la Concòrdia és una ruta circular senyalitzada de 26,8 km que discorre per camins rurals i pistes forestals que travessen agroecosistemes tradicionals de secà (ametlers, garroferes, oliveres, vinyes, etc.) i de regadiu (tarongers, hortalisses, etc.) per la plana del Camp de Túria i s’endinsa en les muntanyes de la Concòrdia (contraforts sud-occidentals de la Serra Calderona). on recorre un bosc termomediterrani de Pinus halepensis, màquia mediterrània i plantes aromàtiques emmarcats en penyes calcàries.

Ruta ecuestre Montes de la concordia - Turisme Llíria
Ruta ecuestre Montes de la concordia - Turisme Llíria

Diversos elements del patrimoni etnogràfic esguiten aquest paisatge cultural com ara trulls tradicionals, aljubs, corrals, etc.

El nivell de dificultat d’aquest itinerari és baix, ja que l’amplària dels camins està en quasi tot el recorregut al voltant dels 3 m i el pendent màxim és del 6%. El terreny és de textura francoargilosa i són escassos els afloraments de roca calcària en el mateix camí. A més, diverses basses cinegètiques se situen al llarg de l’itinerari, basses que permeten que els cavalls hi puguen abeurar amb comoditat.

Atés que un cavall al pas en aquesta mena de terrenys pot arribar a una velocitat de 6-9 km/h, el temps estipulat per a realitzar el recorregut s’estima entre 5 i 7 hores, incloent-hi un parell de parades de descans. Aquest itinerari pot ser
gaudit tant per genets experimentats com per novells. Gràcies a l’amplària, el vial pot realitzar-se també amb cotxe de cavalls o carruatges i a més presenta una capacitat de càrrega àmplia, per la qual cosa es pot recórrer en grup en condicions de confort psicològic tant per als genets com per als cavalls.

Ruta ecuestre Montes de la concordia - Turisme Llíria
Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.