Turismo Llíria

Llíria

Simfonia de Cultures

  1. Home
  2. La ciutat de Llíria

La ciutat de Llíria

Turisme Llíria - Vista panoràmica de Llíria

Llíria és una ciutat de la Comunitat Valenciana (Espanya) situada al nord-est de la província de València i a 25 km de València capital. És capital de la comarca del Camp de Túria. Posseeix  un excepcional patrimoni històric cultural i és, sense dubte, una de les principals ciutats històriques valencianrs. El terme municipal de Llíria, amb 230 km2, és un dels més grans en extensió de la Comunitat Valenciana, i presenta un paisatge de contrast entre una zona muntanyosa que pertany als primers contraforts de la serra Calderona i la zona d’horta del marge esquerre de la ribera del Túria.

Llíria és, per mèrits propis, la “Ciutat de la Música”. Aquesta denominació i aquest reconeixement internacionals es deuen a l’existència de dues societats musicals locals que, per mitjà de les seues respectives bandes i orquestres, han aconseguit nombrosos premis i un gran prestigi internacional. La Banda Primitiva i la Unió Musical són possiblement, el màxim exponent de la història recent de Llíria. El seu origen es remunta al segle XIX i el seu desenvolupament al principi de segle XX.

A més, Llíria compta amb tres prestigioses formacions musicals com l’Agrupació Musical Vicente Giménez, l’Orquestra de Plectre el Micalet i la Banda de Música UDP, la primera banda de pensionistes i jubilats formada a Espanya.

Llíria és sense cap dubte la ciutat valenciana amb més tradició musical, i a més alberga un dels conjunts arqueològics i monumentals més significatius de tot el territori valencià. Aquestes dues característiques la converteixen en tota una “Simfonia de Cultures” per al gaudi tant dels llirians com dels visitants.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.