Turismo Llíria

Festes i tradicions

  1. Home
  2. Festes
  3. Fira i Festes de Sant Miquel

Fira i Festes de Sant Miquel

La fira i festes de Sant Miquel és la festa major de la ciutat. L’origen es remunta a l’any 1326 quan el rei Jaume II va fundar el monestir, i adquireix caràcter oficial el 1446 quan la fira va ser instruïda pel rei Joan II per impulsar econòmicament la ciutat. Al segle XIX van ser reconegudes com a festes religioses patronals.

Se celebren durant la segona quinzena de setembre i finalitzen el dia 30, l’endemà del dia de Sant Miquel.

Durant aquests dies l’Ajuntament programa diversos actes i espectacles lúdics i culturals perquè les llirianes i els llirians i les persones visitants gaudisquen de la festa.

El camí de pujada al monestir s’ompli de paradetes de candeletes i ciris que utilitzen els pelegrins per a beneir l’arcàngel sant Miquel. També hi està present la fira d’atraccions, amb paradetes on s’ofereixen diversos articles com els tradicionals bastons, torrons i peladilles.

Entre la nombrosa oferta cultural lliriana d’aquestes dates destaca la Fira Agroalimentària i Comercial “A mos redó”, productes de Llíria, el concurs d’engalanament de carrers, el concert de bandes, les visites guiades, la pilota valenciana, el tir i arrossegament, les passejades amb carro, els concerts de música popular, el teatre, la dansa, les mascletades a la plaça Major i els castells de focs artificials.

Els actes religiosos més destacats són la Baixada del 28 de setembre, on la imatge de sant Miquel és baixada del monestir de Sant Miquel a l’església de l’Assumpció, la missa, la cercavila i la processó del dia de la Festa Major, 29 de setembre, i la Pujada de la imatge de l’arcàngel al monestir el 30 de setembre.

Lost your password?

User registration is disabled for now. Contact site administrator.